A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Fladderen 2012 – locatie Nieuwoord dag 3

Zou het de Magier op de derde dag van het Fladderen op Nieuwoord lukken om samen met zijn vrienden, de boekenwurmen en de tijdgeesten de spreuk compleet te maken? Dag 3 stond weer helemaal in het teken van leuke spelletjes doen en daarmee kokers met letters te verzamelen voor de spreuk. Wat er echter als eerste moest gebeuren was zingen voor de 3 jarige kinderen. Volgens mij is het wel heel speciaal als je voor je verjaardag op een stoel mag staan en meer dan 100 kinderen zingen een verjaardagsliedje voor je.
Nadat de 3 jarigen nog een korte stoelendans samen met Cleopatra hadden gedaan gingen we met z’n allen naar binnen voor het ochtend toneel. De Magier had te horen gekregen dat er 2 groepen waren ontstaan die verschillende wensen hadden; de ene groep wilde terug naar het verleden, maar de andere groep juist naar de toekomst. Dat zou dus vandaag ook nog opgelost moeten worden, want de Magier kwam er samen met de kinderen nog niet uit om deze 2 dichter bij elkaar te brengen.

Bekijk hier alle foto’s van de 3e dag: http://www.pifotografie.nl/foto_gallerij/evenementen/fladderen-2012-nieuwoord-dag-3/

Het verslag van dag 2: http://www.pifotografie.nl/2012/08/fladderen-2012-locatie-nieuwoord-dag-2/
En lees hier het verslag van dag 1: http://www.pifotografie.nl/2012/08/fladderen-2012-locatie-nieuwoord-dag-1/

De ochtend stond in het teken van “Het grote Chaos spel”. Door en rondom de boerderij hingen allemaal kaarten met nummers (absoluut niet gestructureerd en logisch opvolgende nummers bij elkaar) en de kinderen kregen een lijst met daarop de opdracht nummers. Elke groep begon bij een bepaalde opdracht en als je eindelijk het juiste nummer had gevonden kon je aan de slag met de opdracht. Bij het voltooien van de opdracht moest je het resultaat laten zien aan de jury onder de hooiberg. Sommige opdrachten waren snel uit te voeren, zoals het nadoen van Lex voor Rie of het afkoelen van Ceasar. Andere opdrachten hadden wat meer voeten in de aarde, zoals het knutselen van een UFO, een dansje doen (zoek de DJ) of een gerecht bedenken voor de keukenploeg. Gelukkig konden alle opdrachten in het tempo van de kinderen gedaan worden waardoor de Chaos enigszins binnen de perken bleef.

Toen was het tijd voor FRIETEN! Bij elk honk zaten de kinderen rondom een hondevoer bak met daarin de frieten. Lekker dat ze waren. Traditiegetrouw lag de groep van Nieuwoord in het midden van het grasveld te genieten van hun patatten.
Na het veroberen van de frieten zagen de kinderen de vrienden van de Magier bij elkaar fluisteren. Al snel bleek dat Ceasar de Magier opvallend had zien doen bij de mummie. HEEL STIL moesten alle kinderen de grote zaal in gaan (wat ook uitstekend lukte) en daar zagen en hoorden ze dat de Magier zijn vrienden niet de waarheid had verteld. Het was een door de Magier vooropgezet plan om de mummie naar hem toe te toveren en de betovering te verbreken. Hij wist dat de mummie zijn geliefde was die door de slechte tovenaar was betoverd. De Magier had echter niet door dat iedereen dit hoord en zag.
Nadat de boekenwurmen dit gehoord hadden moesten ze van Cleopatra, Ceasar en de rest beloven dat ze niets zouden laten merken aan de Magier en dat ze iets zouden gaan bedenken.

het was tijd voor iets luchtigers en de kinderen konden weer lekker bij hun boekenplanken gaan zitten en de Dwingo kaarten tevoorschijn halen. Alle 8 de karakters kregen opdrachten en elke keer kwam er een winnaar (of een verliezer) uit de bus die met een dobbelsteen mocht gooien. De kinderen mochten dan, mits ze de goede combinatie op hun Dwingo kaart hadden, het vakje met die persoon en nummer doorkruizen. Bij 4 op een rij hadden ze Dwingo en kregen ze een koker met een letter voor in het boek. Gedurende het spel kwam de Magier langs om de kokers op te halen, maar hij vond het vreemd dat niet alle kinderen een koker wilde geven. Daarnaast was Igor bezig om kokers af te pakken van de Magier (zonder dat deze het doorhad) en bij zich te houden zodat het plannetje van de Magier niet door kon gaan.
Na het Dwingo spel was het tijd voor de lunch, gevolgd door veel dansen. De Hokie Pokie, De Chi Chi Wa en uiteraard de fladderdans kwamen voorbij. Na nog een beker drinken ging iedereen naar binnen voor het afsluitende toneel. Iedereen, behalve de Magier, stond op het podium en eigenlijk waren ze wel een beetje boos op de Magier dat hij had gelogen. Maar ook hadden ze een beetje medelijden met hem omdat hij slechts alleen was, terwijl zij allemaal samen waren, Rie & Lex, Igor en Iwan, Ceasar en Cleopatra en natuurlijk Zaphod en Trillian. Ze besloten om de Magier toch te gaan helpen, maar even sorry zeggen moest natuurlijk wel gebeuren. De Magier had ook spijt dat hij niet eerlijk was geweest tegen zijn vrienden en, eind goed al goed, met een welgemeend sorry en een dikke knuffel gingen ze aan de slag om het laatste deel van de toverspreuk uit het boek te halen.

De kinderen kregen nog even de kans om de spreuk te oefenen, maar na een paar keer oefenen was het tijd om het voor het echt te doen. Met de handen in de lucht en met luide stem werd de volledige toverspreuk uitgesproken, een na nog een zwaai van de toverstaf volgde een grote knal: De betovering van de mummie was verbroken! De Magier haalde het linnen van het hoofd van de mummie en uiteindelijk kon hij zijn geliefde weer in zijn handen sluiten.
Eind goed al goed en tijd voor feest!

De gebeurtenissen van dag 1 en 2:
Dag 1: http://www.pifotografie.nl/2012/08/fladderen-2012-locatie-nieuwoord-dag-1/
Dag 2: http://www.pifotografie.nl/2012/08/fladderen-2012-locatie-nieuwoord-dag-2/

Opmerkingen kunnen niet meer worden geplaatst.