A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Fladderen 2012 – locatie Nieuwoord (dag 1)

In Houten is het Fladderen weer begonnen. 3 dagen feest voor 1350 kinderen, verdeeld naar leeftijd over 11 locaties. Op elke locatie wordt door een team een draai gegeven aan het algemene thema van het fladderen en dit jaar is het thema: “Het geheim van de boekenkast”. Het team op elke locatie wordt te hulp gestaan door hulpouders die groepjes van 6 tot 8 kinderen begeleiden. Ik ben een van die hulp ouders op de locatie Nieuwoord, waar kinderen in de leeftijd tussen 6 en 8 jaar terecht kunnen. Op deze locatie gaan de kinderen op zoek naar “Het geheim van de mummie”.

Voorafgaand aan deze fladderdagen hebben de kinderen via diverse filmpjes kunnen zien dat de Magier een noodkreet heeft gekregen van de mummie. Deze is betoverd en hij vraagt hulp aan de Magier. De Magier beseft dat hij dit niet alleen aankan en haalt uit het verre verleden en de toekomst vrienden naar zijn tijd. Daarnaast hoopt hij dus alle hulp te krijgen van de boekenwurmen (de kinderen) en de tijdgeesten (de hulp ouders). Met z’n allen gaan wij op zoek naar “Het geheim van de mummie”.

– Voor alle foto’s van dag 1 kunt u op deze pagina kijken: http://www.pifotografie.nl/foto_gallerij/evenementen/fladderen-2012-nieuwoord/

 

Op de eerste dag van het fladderen is het traditie dat er in het winkelcentrum op het Rond een centrale opening is. Dit jaar vond er tijdens deze opening een merkwaardige gebeurtenis plaats. Petra en Trea waren in de winkel van de Heer Lettervreter op zoek naar leuke kinderen. Tijdens deze zoektocht kregen deze dames op een stiekemigge manier een oud, stoffig boek in handen. Bij het voorlezen van een toverspreuk uit dit boek werd de Heer Lettervreter echter weggetoverd uit zijn winkel! Aan alle locaties de taak om ervoor te zorgen dat de Heer Lettervreter weer teruggetoverd kan worden.

Na deze centrale opening gingen alle kinderen naar de locaties toe. Op nieuwoord aangekomen kregen we van de Magier (nogmaals) te horen en te zien wat er gebeurt was en hoe hij zijn vrienden uit andere tijden ging ophalen. Na dit filmpje hielpen de boekenwurmen de Magier om als eerste de Mummie tevoorschijn te toveren. Dit lukte, maar deze mummie was nog wel betoverd. Hij kon niet bewegen. Vervolgens haalde de Magier stuk voor stuk zijn vrienden tevoorschijn die via het boek door de tijd hebben kunnen reizen. Igor en Iwan uit de prehistorie, Ceasar en Cleapatra uit de tijd rond het jaar 0, Lex en Rie uit de flower-power tijd en tot slot ook Trillian en Zapho uit de verre toekomst. Het weerzien was goed en alle hulpen van de Magier wilden hem graag helpen.

Voor de kinderen bestond deze eerste dag uit 3 onderdelen. Tijdens elk onderdeel konden er kokers gevonden/ verdiend worden. Alle verdiende kokers zouden in het magische boek gestopt gaan worden en aan het eind van de dag hopelijk een toverspreuk opleveren om de mummie weer vrij te maken. Er was een speurtocht door het land van Cleopatra, Egypte. In dit land moesten de boekenwurmen op zoek naar (Egyptische) letters die samen een zin zouden vormen en naar een 5-tal opdrachten waarmee kokers verdiend konden worden. Een 2e onderdeel van deze dag was het versieren van het honk. Tot slot moesten de kinderen ook goed leren tijdreizen door een spannend parcour af te leggen. Skippie-ballen, slingeren over een groot, diep water en uiteindelijk klimmen, klauteren en sluipen door de tijd.

Tussen door was er tijd voor een lunch met een lekker broodje knakworst en waar nodig een plaspauze. Nadat alle kinderen alle onderdelen hadden voltooid was er nog een afsluitend toneel. Tijdens dit toneel haalde de Magier uit het boek inderdaad een toverspreuk. Samen met de boekenwurmen sprak hij deze spreuk uit, maar helaas….. alleen de arm van de mummie kwam tot leven. Zou dag 2 een krachtigere spreuk opleveren?????

– Voor alle foto’s van dag 1 kunt u op deze pagina kijken: http://www.pifotografie.nl/foto_gallerij/evenementen/fladderen-2012-nieuwoord/

– Het verslag van dag 2 staat online op de volgende pagina: http://www.pifotografie.nl/2012/08/fladderen-2012-locatie-nieuwoord-dag-2/

 

3 comments to Fladderen 2012 – locatie Nieuwoord (dag 1)