Finale Rabobank schoolschaak kampioenschappen Houten 2011

23 November vonden de laatste rondes plaats van de Rabobank schoolschaak kampioenschappen Houten 2011. In de weken voor deze finaledag hadden totaal al 40 teams tegen elkaar gestreden in de voorrondes. Uiteindelijk bleven er uit deze voorrondes 12 teams over in de A-categorie (groepen 7 & 8 ) en 8 teams uit de B-categorie (groepen 5 & 6). De eerdere rondes vonden plaats op de Bogermanschool, maar de wedstrijden op deze laatste dag werden gespeeld in de Engel.

Voor beide categorieën werd er begonnen met de kwart finales. Deze kwartfinale bestond uit 3 rondes waarbij in elke ronde door 4 teamleden een schaakpartij werd gespeeld.  Elke ronde duurde 30 minuten. Was de partij eerder afgerond, dan konden de kinderen die klaar waren even ontspannen met een boekje of even naar buiten. Na 30 minuten speeltijd werd er bij nog onbesliste partijen gekeken of een van de spelers in het voordeel stond en dus de partij kreeg of – bij gelijke stand – werd er besloten tot een remise. De beste teams uit de pools gingen door naar de halve finale voor de plaatsen 1 t/m 4 en de teams die minder goed in de voorrondes hadden gescoord speelden verder voor de plekken 5 t/m 12.

Na deze halve finale kwam er uiteraard nog de finale waarna bekend was welke school dit jaar het schoolschaak kampioenschap had gewonnen.

In de B-categorie wist het team van Mozaiek de Haag de 1e prijs in de wacht te slepen. In de A-categorie wist het 1e team van het Montesorri de overwinning te behalen.

Opmerkingen kunnen niet meer worden geplaatst.