A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Diploma uitreiking Wellantcollege vmbo Houten

4 jaar geleden begonnen de eerste vmbo studenten aan het Wellantcollege in Houten. Nu 4 jaar later zijn deze pioneers klaar met hun studie met hun eindexamens achter de rug. Afgelopen donderdag 30 juni kregen zij in het bijzijn van hun familie het diploma uitgereikt. Dit alles vond plaats in de aula van het Wellantcollege. Vanuit de ouderraad was ik benaderd om foto’s van deze diploma uitreiking te maken dus bevond ik mij donderdagavond tussen eindexamenleerlingen, hun ouders en de leraren van het vmbo.

Vanaf 7 uur ‘s avonds druppelden de leerlingen met hun ouders binnen, waarna de leerlingen naar het lokaal van hun mentor gingen. Daar konden ze nog even hun spanning wegkletsen met elkaar en kregen ze een corsage zodat ze goed herkenbaar zouden zijn.

Rond half acht werden de eindexamenleerlingen onder luid applaus de aula binnengeleid, waarna deze vooraan plaats mochten nemen. De avond werd vakkundig geleid door de Hr. Thomassen, de locatieleider van de bovenbouw van Wellantcollege. Hij hield een uitgebreidde toespraak, afgewisseld door verschillende andere sprekers. Uiteindelijk werd het woord gegeven aan de 3 mentoren van de eindexamenleerlingen die in groepjes van 2 tot 5 leerlingen op het podium werden geroepen. Hier werd iedereen persoonlijk toegesproken waarna het tijd was om het diploma, na ondertekenen,  in ontvangst te nemen.

Nadat alle leerlingen hun diploma in ontvangst hadden gekregen werd er een kunstwerk gepresenteerd wat door een aantal eindexamenleerlingen hadden gemaakt. Na deze onthulling volgde er ook nog een schitterende lipdub. Op de muziek van “The Black Eyed Peas – I’ve Got a Feeling” volgden we de leraren terwijl zij meezongen op dit nummer. Veel herkenbare en hilarische momenten werden hierdoor op een ludieke wijze gepresenteerd aan de leerlingen en hun ouders.
Na afloop van dit officiëlle gedeelte volgde nog een borrel waarbij iedereen elkaar kon feliciteren onder het genot van een drankje en een hapje.

Ik heb mij, ondanks dat ik continue van hot naar her moest rennen om alle gebeurtenissen zo goed mogelijk vast te leggen, prima vermaakt en hoop dat de leerlingen, hun ouders en de leraren van het Wellantcollege tevreden zijn met het resultaat. De foto’s van de avond kunnen worden nabesteld op www.oypo.nl/pifotografie. De tegoedbon die de eindexamenleerlingen en de mentoren ontvangen hebben kunnen tijdens het bestelproces ingewisseld worden voor een korting op de totale kosten.

1 comment to Diploma uitreiking Wellantcollege vmbo Houten

  • Ingrid Schoon

    Beste Jeroen,

    Wat leuk om dankzij de fotoreportage die jij gemaakt hebt van de diplomering op het Wellant de hele avond nog eens voorbij te zien komen. Mooie foto’s! Leuk om als herinnering aan dit byzondere moment jouw foto’s te kunnen nabestellen.
    Groeten, Ingrid