A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Sol Lumen – laserstralen vanaf de Uithof naar de Domtoren

Ter gelegenheid van het 375 jarig bestaan van de Universiteit Utrecht heeft de Universiteit een kunstwerk naar Nederland gehaald, genaamd Sol Lumen. Dit kunstwerk bestaat uit 7 krachtige lasers die vanuit een gebouw op de Uithof de 3 kilometer verder gelegen domtoren verlichten.

De laserstralen zijn te zien (waren te zien) van 20 t/m 26 maart 2011 in het oostelijke deel van de stad Utrecht, maar is het mooist van wat grotere hoogte. Vanaf het buitenterras van La Place (V&D Utrecht) heb je een aardig kijkje op het kunstwerk, maar staat er helaas nog een kerktoren die het zicht enigszins belemmert. Een beter uitzicht heb je vanaf de – speciaal hiervoor opengestelde – Neude flat. Op de 16e verdieping kun je op de buitengalerij staan en heb je een magnifiek uitzicht over het traject wat de laserstralen afleggen (en zowiezo een schitterend uitzicht over de stad!).
Daarnaast is het ook mogelijk om de locatie waar de laserstralen staan opgesteld te bezichtigen, het Unnikgebouw op de Uithof.

Hieronder een selectie van de foto’s die ik gemaakt heb:

En alle foto’s in een slideshow

1 comment to Sol Lumen – laserstralen vanaf de Uithof naar de Domtoren

 • Doky Vermeulen-Ponten

  wie deze foto’s ook heeft gemaakt: ze zijn subliem!!! Ik geniet er enorm van.
  Ik woon in Utrecht en heb elke avond van dit fascinerende lichtspel genoten.
  Twee keer vanaf de Neudeflat. Heeft zo’n afschuwelijk gebouw een keer zijn
  dienst bewezen. Ik heb de stralen ook in het van Unnikgebouw de ruimte in zien gaan.
  Zeer bedankt!!!