A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Masterclass portretfotografie Fatch

In het kader van zijn World Earth Society Tour was de Franse fotograaf Fatch vandaag in Houten neergestreken. Met ondersteuning van JCI Kromme Rijn worden deze foto’s begin januari in Utrecht, Amsterdam en dus ook in Houten tentoon gesteld.

De fototentoonstelling bestaat uit een 30-tal portretfoto’s die allen zijn gemaakt door de franse fotograaf Fatch (Fabrice Baixes). Op de foto’s staan mensen van verschillende culturen. Met deze diversiteit aan portretten wil hij de veelzijdigheid van de  mens duidelijk maken. Meer informatie over dit project kan op de website van WEST worden gevonden.

De fotograaf was ook aanwezig bij deze tentoonstelling en mede dankzij HoutenXL en CoffeeCompany / OsiraZorggro werd er voor geinteresseerde fotografen een workshop georganiseerd. Ik had mij ook opgegeven voor deze workshop en was een van de gelukkige die hieraan mee kon doen. De groep bestond zowel uit professionele als uit amateur fotografen wat een leuke mix gaf van ervaring. De meeste mensen hadden een aantal portretfoto’s meegenomen en deze werden door Fatch bekeken en van zijn mening voorzien. Tussendoor gaf hij enkele tips om tijdens het maken van de foto’s aan te denken zoals plaatsing van onderwerp, gebruik van verschillende lensen e.d.

Nadat we ruim een uur bezig waren geweest met het bespreken en het maken van een aantal portretfoto’s was het tijd voor de officiele opening van de fototentoonstelling op winkelcentrum Het Rond. De Houtense wethouder van Cultuur, mevr Teeuwen, een vertegenwoordigster van de JCI Kromme Rijn en uiteraard fotograaf Fatch gaven een korte toelichting op de tentoonstelling. Uit het verhaal van wethouder Teeuwen bleek dat fotografie een veel voorkomende hobby is in Houten, wat een van de redenen is geweest om deze tentoonstelling naar Houten te halen.
Met het maken van – hoe toepasselijk – een foto werd de tentoonstelling officieel geopenend.

Na deze officiele opening gingen de cursisten en Fatch weer terug naar eetcafe het atelier om de masterclass af te ronden. Het was een leuke ochtend waarin ik zeker weer een aantal nieuwe dingen heb geleerd.

Opmerkingen kunnen niet meer worden geplaatst.