A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Fladderen 2010 Nieuwoord – dag 3

De laatste dag van het fladderen begon wat kouder dan de andere dagen, maar het zag er naar uit dat het droog zou blijven. Aan de kinderen was gevraagd om thuis op zoek te gaan naar een “Magische zoeker” en vele kinderen hadden er een bij zich. Veel verrekijkers, een vergrootglas, een lampje en vele andere voorwerpen hadden de kinderen meegenomen. Bert en Ernie liepen rond over het veld om alle voorwerpen te bekijken en bewonderen. Oscar daarentegen was behoorlijk chagrijnig (was zelfs een tijdje trending topic op Twitter ūüôā en wat de vleermausjes en letters ook probeerden, Oscar werd niet vrolijker. De dansende kinderen op het veld hielpen niet, de magische zoekers hielpen niet, meer afval hielp niet. Oscar had het echt even gehad.

Bij het openingstoneel werd duidelijk waarom Oscar chargijnig was. Ze had het probleem dat het niet lukte om mooie stapels van 5 te maken omdat er niet genoeg blikken waren. Supergrover hoorde dat Oscar een probleem had en op zijn eigen manier probeerde hij dit op te lossen. Door veel afval te¬†verzamelen dacht Supergrover wel dat Oscar weer vrolijk zou worden, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk¬†besloot Supergrover om Oscar¬†dan maar mee te nemen naar Gravin Tel.¬†In een dolle rit ging Supergrover, met Oscar in z’n kliko, naar Gravin Tel toe. Gravin Tel had wel een goed idee om Oscar van z’n humeur af te helpen. Samen met de andere¬†Sesamstraat bewoners¬†zouden de vleermausjes en de letters op zoek gaan naar puzzelstukjes van Grover.¬†De kinderen vonden dit een goed idee, maar zij vonden wel dat er ook maar even contact moest worden opgenemen met Graaf Tel. Deze bleek zich op een vliegveld te bevinden en stond op het punt om in te stappen… Zou hij op tijd arriveren voor het eindfeest?

Voordat er met de activiteiten van deze dag begonnen zou worden werd eerst de teldans (7-sprong) geoefend. Omdat we tot nu toe maar tot de 4 waren gekomen stopte we toen iedereen met z’n knieeen op de grond zat. En dat was nog niet alles, want er was ook een jarige jop onder de kinderen. Toegezongen door 120 vleermausjes en hulpletters en natuurlijk de sesamstraat figuren werd het een verjaardag om nooit te vergeten.¬†

Toen was het tijd voor de activiteiten. Waar de kinderen wat langer mee bezig waren was de speurtocht door de wijk. Overal waren plaatjes verstopt van de bewoners van Sesamstraat en de kinderen moesten deze plaatjes zien te vinden. Onderweg was er een halteplaats voor een bekertje limonade en een lekkere appel, van Koekiemonster nog wel (die liever zelf een appelkoekje had gehad natuurlijk). Alle figuren werden, vaak meer dan een keer, gevonden en afgestreept op het plaatjesformulier.

 

De andere activiteiten die de kinderen deze dag hebben gedaan was knutselen met Ieniemienie en Oscar. De kinderen gingen een bingo-vel maken voor de grote Sesamstraat Bingo die¬†‘s middags plaats zou vinden. Er kon worden gekozen uit verschillende figuren met de getalletjes 1 t/m 6. Sommige kinderen wilden¬†allemaal verschillende figuren terwijl andere kinderen duidelijk een favoriet karakter hadden. Na het opplakken van de figuren konden ze hun bingoformulier nog verder verfraaien met mooie kleurtjes.¬†
Op het veld achter de boerderij gingen de kinderen weer actief heen en weer. Vandaag was de stormbaan omgetoverd tot het paleis van Gravin Tel. De kinderen moesten eerst omhoog en omlaag over een balk lopen, gevolgd door slingeren over de slotgracht. Maar dat was nog niet alles, want vervolgens moesten de kinderen onder een net doortijgeren en tot slot zelfs nog diep onder de grond door de gangen van het paleis van Gravin Tel kruipen. De kinderen hadden hier erg veel lol in, helemaal omdat aan het eind van de donkere gangen ze allemaal hun best deden om niet door Bert en Ernie gekieteld te worden.

Tussen deze activiteiten door kregen de kinderen en letters ook nog iets heel lekkers…. Frietjes!! per honk was er een grote bak met patat en saus en iedereen heeft hier heerlijk van gesmikkeld. De sesamstraat figuren lagen midden op het grasveld ook te genieten van deze goudgele frieten.
Na afloop van de activiteiten kwam Oscar het veld op. Hij had eindelijk genoeg blikken om mooie stapels te maken, maar het lukte maar niet om ze op de goede volgorde te krijgen. Een probleem… en dus kwam Supergrover om te helpen. Samen met de kinderen maakte hij een mooie stapel van de blikken van Oscar en vloog weer snel verder. Tenminste, dat was de bedoeling, maar ver kwam hij niet. Hij verloor zijn cape in een bak water en in zijn noodlanding kwam hij boven op een hek terecht. Iedereen schrok toen Supergrover begon te huilen, maar het bleek niet van de pijn te zijn. Iedereen had nu zijn nummer weer compleet, maar hij had niet de “6”. Bert en Ernie, die de natte cape hadden opgehangen lieten hem zien dat Supergrover de hele tijd al een “6” op zijn cape had staan. Nu zag Supergrover het ook en zo waren zowel Supergrover als Oscar weer blije mensen. Gravin Tel was wat minder blij, want er miste nog een stukje van de puzzel van Supergrover. De kinderen hadden dit stukje niet, de letters niet… Waar was het. Supergrover schrok en liet een verfromaaid stukje puzzel zien wat hij had gevonden tijdens de speurtocht. Niet wetende dat het een puzzelstukje was had hij het bijna weggegooid, maar gelukkig was hij daar nog niet aan toe gekomen.

Toen begon de Bingo. Alle kinderen kregen een stift om de goede bingogetallen & plaatjes af te kunnen strepen. Het duurde maar en duurde maar, maar uiteindelijk was er een 1e bingo. De prijs bestond uit een mooi piepend badeendje en de bingo ging net zolang door totdat alle kinderen bingo hadden en een prijsje hadden gekregen. Het gepiep van de badeendjes ontaarde in een kakofonie van geluid waarvan de letters een beetje gek werden. Tot opluchting van dezelfde letters vertelde Bert aan de vleermausjes dat deze eendjes buiten gelaten mochten worden tijdens het afsluitende toneel. Zoals altijd goed luisterend naar Bert deden de kinderen dit en gingen rustig naar binnen.

Op het toneel zat een verdrietige Miss Piggy. Ze voelde zich helemaal alleen nu alle andere figuren hun getallen en voorwerpen weer hadden terwijl zij helemaal niets had. En ze mocht ook al niet op het feestje van Gravin Tel komen. Ernie was de eerste, maar uiteindelijk kwamen alle 6 de sesamstraat bewoners naar voren om een van hun eigendommen met Miss Piggy te delen. Van Supergrover kreeg ze zelfs zijn cape. Iedereen kreeg hiervan een blij gevoel in haar buik, wat zich verder verspreidde naar haar handen en voeten.
Plotseling was er geklop achterin de zaal en de deur zwaaide open. Graaf Tel was toch nog gekomen. De gravin was daar in eerste instantie helemaal niet blij was, omdat zij dacht dat hij helemaal niet van (kleine) vleermausjes hield. En dat hij ze iets zou aandoen. Maar het bleek dat Graaf Tel juist op een goede manier van vleermausjes hield. Hij mocht – uiteindelijk – zelfs tussen de kinderen gaan zitten (alhoewel die in eerste instantie massaal naar achteren waren gegaan toen ze hem zagen!).
Het was tijd om het geheim van de dobbelsteen te onthullen. Er kwam rook en er klonk een spannend muziekje en de dobbelsteen ging langzaam open. Uit de dobbelsteen kwam iets… iets mooi van kleur…. het was… het was… het was het getal 7. En onderaan het getal hing een foto van Miss Piggy. Zij mocht natuurlijk ook op het feest komen, maar omdat de dobbelsteen weg was voordat zij het geheim kon onthullen dacht iedereen dat Miss Piggy niet mocht komen. Miss Piggy was zichtbaar ontroerd van dit alles en met haar handen voor haar neus kon ze alleen maar stralen van dit mooie kadootje. Met deze schitterende afsluiting kon het feest beginnen. De kinderen kregen een feestelijk drankje en op het veld werd er gedanst. De fladderdans, de Hokiepokie¬†en natuurlijk de 7-sprong. Tot slot werd er ook nog een prijs uitgereikt aan de meest enthousiaste hulpouder. de keuze van Bert was, na lang zorgvuldig wikken en wegen, gevallen op¬†Heer¬†A. Deze¬†werd naar voren geroepen en kreeg door Bert zijn schort omgeknoopt.

En met deze feestelijkheden kwam er een eind aan het fladderen op Nieuwoord. Op het Rond werd dit nog even dunnetjes over gedaan waarna de kinderen (zeer) moe maar voldaan naar huis konden gaan.

Tot volgend jaar!

Tussen dit verslag stonden ook nu weer niet alle foto’s. U kunt alle foto’s van de 3 fladderdagen op nieuwoord bekijken door op de volgende link te klikken: Foto’s Fladderen nieuwoord 2010

3 comments to Fladderen 2010 Nieuwoord – dag 3