A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Fladderen 2010 Nieuwoord – dag 2

7 uur ‘s ochtends en de regen komt met bakken uit de hemel. Als dat maar goed komt. Gelukkig was het een half uurtje later al droog en volgens de buienradar zou het een zonnige dag (of in ieder geval ochtend) worden. Gelukkig maar want de 2e dag stond voor veel kinderen in het teken van … De traktor tocht. Maar daarover later meer want er is nog veel meer gebeurt deze dag.

Vanaf 9.30 kwamen de kinderen weer door de poort het veld op en zij verzamelden zich bij hun eigen honk. De Sesamstraat bewoners liepen deze ochtend ook weer over het veld. Ernie was nog steeds blij met zijn ene eendje (want de 1 is van Ernie hebben we op de 1e fladder dag geleerd). Bert liep vrolijk rond met zijn twee duiven op stok (want de 2 is van Bert, ook geleerd op de 1e fladder dag). Supergrover liep rond met de vraag of kinderen toevallig zijn cape hadden gezien. Ieniemienie was een beetje verdrietig. Zij was er de 1e dag ook bijgeweest, maar was teleurgesteld dat er van haar geen foto bij het verslag van dag 1 stond. Dat was gelukkig snel opgelost en door de fotograaf weer goed gemaakt. Oscar zat bij de ingang in zijn vuilnisbak en kreeg van vele kinderen lege blikken om zijn vuilnisbak te vullen. Toen alle kinderen binnen waren bleek dat ook de fladderburgemeester Petra er was! Zij had drie partypoppers bij zich – tenminste, zij had er zelf 2 en was er al een kwijtgeraakt. Maar die ene bleek Ernie te hebben. Zij vroeg aan de kinderen of deze partypoppers bij de afsluiting meegenomen konden worden wat uiteraard geen probleem was. Om toch even te laten zien hoe ze werkten gaf ze een demonstratie door een van de 3 party poppers te laten knallen. De kinderen (en Bert) vonden de confetti die er uit kwam erg mooi.

Daarna begonnen we de dag echt door met z’n allen naar een toneelstuk in de boerderij te kijken. Vandaag gingen we verder met het zoeken naar de foto’s van de dobbelsteen, te weten de zijdes van Koekiemonster en Ieniemienie. Koekiemonster begon met vertellen over zijn ontbijt. 3 krakelingen, 3 biscuitjes en meer van dat soort lekkernijen. Inderdaad allemaal in porties van 3, het nummer van koekiemonster. De kinderen vonden dit niet echt een goed ontbijt en vertelden voluit wat zij allemaal hadden ontbeten. Even later kwam Ieniemienie het podium op en liet haar boodschappen zien. Ze had van alles en nog wat gekocht, 4 stuks van alles (want 4 is het getal van Ieniemienie). Maar wat bleek: Van alles wat ze gekocht had was er 1 ding weg. Ook bleek uit het toneelstuk dat er van de plaatjes van Bert en Ernie 1 puzzelstukje weg was, dit terwijl wij deze foto’s op de 1e dag helemaal compleet hadden. Ook viel er een veer van de boa van Miss Piggy van de dobbelsteen. Had zij de puzzelstukjes weggehaald? 
Genoeg te doen dus voor de kinderen. Op zoek naar voorwerpen van Ieniemienie, plaatjes voor op de dobbelsteen verdienen, knutselen en zoeken naar de missende puzzelstukjes van Bert en Ernie!

no images were found

Samen met Ieniemienie en Koekiemonster gingen de kinderen een vleermaus knutselen. Gelukkig hadden alle hulpouders hun huiswerk gedaan en de vleermuizen al uitgeknipt. De kinderen konden deze vleermuizen versieren met glitters of opplakplaatjes, maar ze konden ook ingekleurd worden. Onder de vleermuis kwam een mooi lijfje van een zwart gemaakte wc-rol. Uiteindelijk werden de onderdelen aan elkaar vastgemaakt en voorzien van een elastiekje.
Het andere knutselonderdeel bestond uit het maken van een zand-schilderij. Door eerst lijm op een kleurplaat te smeren, daarna zand over de lijm te strooien en het overtollige zand weer terug in het bakje te doen werden de prachtigste creaties gemaakt. Dit werd begeleid door Gravin Tel die alle schilderijen van de vleermausjes prachtig vond. Aan het eind van de dag mochten alle kinderen deze 2 knutsels mee naar huis nemen.

Achter de boerderij was er weer een activiteitenbaan gemaakt, de hindernisbaan van Oscar. Op deze hindernisbaan konden de kinderen slingeren aan een liaan, waarna ze een blik, gevuld met water, over verschillende hindernissen moesten brengen. De lastigheid hierbij was dat er verschillende gaten in elk blik zaten waardoor het water langzaam wegliep. Voor de kinderen was het de kunst om met de vingers de gaatjes dicht te houden terwijl er ook nog werd gekeken waar je je voeten moest zetten. Nadat het water (of in ieder geval wat nog over was) in een emmer was gedaan mochten de kinderen nog proberen om Oscar z’n blikken om te gooien.

De 4e activiteit voor de dag bestond uit een traktortocht. Kinderen die al eerder bij Nieuwoord hadden gefladerd (of oudere broertjes of zusjes die al bij Nieuwoord hebben gefladderd) wisten al dat er een grote kans was op een traktortocht en waren daar vantevoren al erg enthousiast over. Het weer had roet in het eten kunnen gooien, maar gelukkig was het de hele droog (en zelfs warm) dus de traktortocht kon gewoon doorgaan. De kinderen gingen in een van de aangehangen karretjes en de hulpouders liepen er vrolijk (af en toe een beetje rennend en dan wat minder vrolijk) naast. Tijdens de traktortocht liepen Ernie en Miss Piggy ook mee en werden er allerlei voorwerpen gezocht en gevonden die Ieniemienie kwijt was. Maar ook de cape van Supergrover werd gevonden met daaraan 2 missende plaatjes van de magische dobbelsteen!

Tussen deze activiteiten door hadden de kinderen al een broodje met een knakworst gekregen, maar na het afronden van alle activiteiten was het tijd voor de boterhammen. Deze gingen er, ondanks de knakworsten, gretig in. Gravin tel ontving van de kinderen de puzzelstukjes en ging deze op de dobbelsteen plakken. Na nog wat gespeeld in de zandbak en gedanst op het veld te hebben was het tijd voor het afsluitende toneel. De vleermausjes en de letters gingen de boerderij weer in waar we Koekiemonster op de muur een telspelletje zagen tekenen. De kinderen hielpen koekiemonster met het tellen tot Ieniemienie binnen kwam. Ze had de spullen gekregen die de kinderen hadden gevonden tijdens de traktortocht en was helemaal blij…. totdat koekiemonster de koekjes van Ieniemienie ging opeten. Gelukkig wist Koekiemonster Ieniemienie weer blij te krijgen met een mooie bos (uiteraard 4) zonnebloemen. Niet alleen Ieniemienie kreeg een blij gevoel, maar Koekiemonster, Bert, Ernie en alle kinderen kregen dit ook. Dit uitte zich in een fijn gevoel in de buik, tintelende handen die hoog in de lucht gingen, voeten die spontaan begonnen te wiebelen en een kont die heen en weer ging schudden.
Tot slot kreeg Supergrover zijn cape terug, maar niet nadat hij had uitgelegd hoe het nou kwam dat de missende puzzelstukjes van de plaatjes van Bert en Ernie aan zijn cape zaten. In een van zijn onhandige acties bleek hij te zijn gestruikeld over de dobbelsteen waarbij de plaatjes aan zijn cape vast bleven plakken. Miss Piggy bleek dus onschuldig te zijn!! De oplossing die hij had voor de plaatjes was trouwens even simpel als doeltreffend: gewoon opnieuw opplakken.

Daarmee was het einde aan dag 2 gekomen. Buiten werd wel nog de fladderdans en de teldans (heb je wel gehoord van de teldans, de teldans) gedaan. Vandaag ging de teldans al tot het cijfer 4! Zullen we hem morgen helemaal kunnen gaan doen? En waarom moeten we magische zoekers meenemen? Wat zijn magische zoekers eigenlijk? Volgens Ieniemienie weten vanzelf of iets een magische zoeker is als we het hebben… Ik ben benieuwd.

Meer foto’s!!

Er zijn deze dag nog meer foto’s gemaakt. Als u alle foto’s die deze 2e dag zijn gemaakt (of op de andere dagen) kunt u op de album pagina van fladderen 2010 Nieuwoord vinden: via deze link komt u daar.

1 comment to Fladderen 2010 Nieuwoord – dag 2