A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

fladderen 2010 – Nieuwoord dag 1

Het fladderen is weer begonnen. Na een spetterende opening op het Rond met optredens van de Toppers, Nick en Simon en K3 kreeg de Fladderburgemeester Petra de ambtsketen overgedragen van de loco-burgemeester van Houten. Met deze handeling ging het fladderen van 2010 – de 25e keer fladderen in Houten – officieel van start.

Bij Nieuwoord werden de kinderen druppelsgewijs bij de verschillende honken afgeleverd waar de hulpouders – de letters voor de aankomende fladderdagen – de kinderen ontvingen en met elkaar kennis konden maken. Hier en daar werd nog een laatste hand gelegd aan het versieren van het honk en de verschillende Sesamstraat personages liepen ook rond om kennis te maken met de kinderen. Koekiemonster zocht overal naar koekjes terwijl Bert en Ernie juist op zoek waren naar het (bad)eendje van Ernie en de duiven van Bert. Oscar kwam langs en vroeg of er nog vuilnis was. En wat Oscar betreft waren de kinderen nog wel erg schoon. Vies is in zijn ogen juist goed! Miss Piggy was er ook: Prachtig om te zien, maar wel een beetje in haar eigen wereld zat zij mooi te zijn op een stoel.  En natuurlijk hebben we ook nog Ieniemienie en Gravin Tel die handjes liepen te schudden en alle prachtige vleermausjes (zoals Gravin Tel dat zo mooi kan zeggen) aan het bewonderen waren.

Toen alle kinderen er waren en de ouders het veld hadden verlaten gingen we boerderij Nieuwoord in om de dag te openen. De kinderen werden getrakteerd op een film waarin te zien was dat Gravin Tel uitnodigingen aan het maken was voor een tel-feestje. Via haar magische dobbelsteen kregen we de karakters te zien, samen met hun voorwerpen en getallen. Ernie èèn eendje, Bert 2 duiven, Koekiemonster 3 koekjes, Ieniemienie was nr4, Oscar nummer 5 en Supergrover tot slot nummer 6. Toen iedereen bij Gravin Tel was kwam een boze Miss Piggy in beeld, woedend dat zij niet was uitgenodigd. In haar boze bui schopte zij per ongeluk de magische dobbelsteen van Gravin Tel kapot. Na afloop van deze film was er nog een kort toneelstukje waarin Gravin Tel aan de vleermausjes vroeg of zij wilde helpen met het repareren van de magische dobbelsteen. En van de kinderen kwam (uiteraard) een volmondig “JA“. 

De rest van de ochtend en het begin van de middag zijn de kinderen bezig geweest met verschillende activiteiten. Samen met Gravin Tel en Miss Piggy hebben zij de letter die bij hun eigen honk hoort prachtig versiert. Bij Ernie en het koekiemonster gingen de kinderen – hoe kan het ook anders – koekhappen en eendjes vangen. Helaas hebben de kinderen het eendje van Ernie niet terug kunnen vinden. In de boerderij was het danstijd. Samen met Oscar en Ieniemienie gingen de kinderen en de hulpouders helemaal los op verschillende dansjes zoals de fladderdans, de Hokiepokie en vele andere. Tot slot was er achter de boerderij ook nog een hindernisbaan. Samen met Bert en Supergrover gingen de kinderen op, onder, over en door obstakels om hun tennisbal veilig af te leveren bij een van de hulp-letters.

Bij 2 van deze onderdelen verdienden de kinderen een klein onderdeel van de dobbelsteen en na afloop van de lunch werden deze puzzelstukjes bij Gravin Tel gebracht. Met veel hulp van de vleermausjes was het uiteindelijk gelukt om 2 kanten van de dobbelsteen weer te herstellen en konden we de afbeeldingen van Bert en Ernie weer zien. Tegelijkertijd waren Bert en Ernie samen met andere kinderen nog steeds op zoek naar het badeendje en de duiven van deze 2 figuren. Gelukkig werden ze vrij snel gevonden en waren Bert en Ernie weer helemaal blij.
Dat bleek ook tijdens het afsluitende toneelstukje waar Ernie en Bert samen met Gravin Tel de dag nog even doornamen. De kinderen deden nog een dansje waarna ze door hun eigen ouders werden opgehaald en thuis op zoek gingen naar lege blikken voor in Oscar z’n vuilnisbak.

Alle foto’s van de 1e dag van het fladderen op Nieuwoord zijn via deze link te bekijken.

3 comments to fladderen 2010 – Nieuwoord dag 1