A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Giro d’Italia in Houten

Zondag 9 mei 2010 fietsten er zo’n 195 wielrenners over de Houtense rondweg. Dit allemaal als onderdeel van de 2e etappe van de Giro d’Italia 2010. De stoet kwam vanuit Schalkwijk op de rondweg in Houten zuid aan en ging (tegen de wijzers van de klok in) richting Houten noord. Op de kruising met de Utrechtse weg ging het peleton richting Nieuwegein. Ik was absoluut niet de enige persoon langs de kant met een fototoestel, maar wil jullie desondanks toch niet mijn impressie van dit roze feestje onthouden. Heel veel foto’s van wielrenners zijn het niet want die waren in een zucht voorbij. Dus vooral overzichten van het publiek en een (zeer klein) deel van het parcours en de hele karavaan rond de renners heen.

hieronder volgt zoals gewoonlijk een selectie, maar op de album pagina kun je alle foto’s bekijken.

Dit soort borden stonden al een langere tijd langs de rondweg en in de wijken om te waarschuwen voor afsluitingen. Nu was het eindelijk zover:

Op de fietsbrug, langs de rondweg op het talud of aan de andere kant. Maar ook op en rond het podium van Expo houten was het erg druk.

Eerst kwamen er politiemotoren langs, gevolgd door een heleboel auto’s van de sponsor Skoda:

he, he, het begin van de koers en eindelijk de kopgroep, niet veel later gevolgd door het peleton:

 

Na de laatste renner was het feest snel voorbij en waaierde het publiek snel uit.

Opmerkingen kunnen niet meer worden geplaatst.