A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

portret serie – ambacht: De Hovenier

Wellicht dat de titel van mijn portretserie nog moet worden aangepast naar iets anders dan ambacht. Wat ik vooralsnog op het oog heb zijn portretten van mensen die met hun handen hun werk uitvoeren. De 2 eerdere series die ik in het kader hiervan al heb gemaakt (de fietsenmaker en de schoenmaker) zijn ook beide beroepen waarbij je vooral met je handen werkzaam bent. Deze 3e fotoserie laat een ander beroep zien waarin men vooral bezig is met de handen, de hovenier.

De hovenier is vaak bezig om zijn handen vuil te maken in de grond. In dit geval was de hovenier bezig met het neerleggen van een nieuwe grasmat bij mij in de wijk. De oude grasmat werd weggeschept en de tuin werd aangevuld met nieuwe grond als verse bodem. Deze nieuwe grond werd verspreid en platgewalst waarna de nieuwe grasmaten uitgerold werden. Na het op maat afknippen en zorgen voor een mooie aansluiting op randen kon de volgende grasrol worden neergelegd.

Aan het eind van de dag kon de hovenier uitkijken over de voltooide klus.

Opmerkingen kunnen niet meer worden geplaatst.