A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Werken met studiolicht

In Oktober ben ik gestart met een cursus portret fotografie aan het UCK in Utrecht. Maandelijks hebben we een lesavond waar we de foto’s bekijken die we in het kader van de opdrachten hebben gemaakt.

Tijdens de 2e les (in november) hebben we gewerkt met studio verlichting. We hebben met de cursisten samen geprobeerd voorbeeld foto’s te reproduceren in een studio. De rechterfoto hieronder is gemaakt in1993 door Yousuf Karsh en de geportreteerde is Bill Clinton. De linkerfoto laat het resultaat zien van wat ik ervan heb gemaakt. In deze opstelling hebben we een enkel licht gebruikt wat rechts van de medecursist stond.

 

 

 

 

Verder hebben we ook foto’s gemaakt waarbij de opdracht was om het gezicht eenzijdig te verlichten, maar daarbij wel proberen om beide ogen verlicht te hebben. Ook hier dus weer een enkele spot vanaf de zijkant gericht.

Opmerkingen kunnen niet meer worden geplaatst.