A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Fladderen 2009 locatie Nieuwoord (dag 3)

Afgelopen donderdag was de 3e en tevens laatste dag van het fladderen. Alle kinderen werden weer keurig op tijd bij de diverse hondehokken gebracht waar de hulpouders de versieringen voor de laatste keer aan het ophangen waren. Bij sommige hondehokken hingen de dromenvangers van de 2e dag nog steeds dromen te vangen terwijl de kinderen aan deze 3e fladderdag begonnen.

Het openingstoneelstuk liet een slapende Jasper en Boris zien, maar Cruella was ook deze nacht weer wakker gehouden door de hondenblaf dienst. Anita belde met Cruella om te vragen of zij iets wist van de inbraak in haar huisje de vorige dag. Want het leek er toch wel heel erg op dat dat was gedaan door Boris en Jasper en die zouden zoiets niet uit zichzelf doen. Cruella deed of ze van niets wist en foeterde na het telefoontje de 2 boeven uit toen bleek dat de inbraak eigenlijk voor niets was geweest. Purdy en Pogo vroegen de kinderen ook deze laatste dag nog om goed hun best te doen om lapjes stof te verdienen en daarna werden alle goede dingen die de kinderen hadden meegenomen verzameld en bekeken.

het dagprogramma bestond deze keer uit een speurtocht door de wijk de gaarden waar de kinderen op zoek gingen naar voetafdrukken van niet alleen hondenpoten, maar ook van verschillende andere dieren. De hulpouders hadden een boekje met daarin een korte beschrijving van de dieren waar de afdrukken bij hoorden. Leerzaam en leuk voor de kinderen. Verder konden de dieren een mooie kleurplaat van Cruella versieren met lijm en gekleurd zand, altijd een leuk onderdeel van het fladderen. Tot slot was er nog een (in verband met de hitte ingelaste) water-ren baan waar Cruella toegaf dat de kleuren van de regenboog toch eigenlijk wel erg mooi waren…

Tussen deze activiteiten door was het tijd voor de goudgele hondekluifjes (frietjes dus) die de kinderen met erg veel plezier uit hondevoer bakken naar binnen wisten te werken. Het brood wat later die dag volgde was daardoor wel wat minder in trek bij veel kinderen.

En toen was de jurk voor Cruella af. Anita kwam de jurk laten zien aan de kinderen en na het zingen van een slaapliedje voor Cruella ging de hondenblafdienst de kinderen weer voor de zaal in. Omdat Cruella niet wakker mocht worden waren de kindern gevraagd muisstil naar binnen te gaan en dat lukte. Geweldig om te zien en horen (of eigenlijk dus niet horen) hoe zo’n 150 kinderen heel stil kunnen zijn. Cruella kreeg een mooie droom met de goede dingen die de kinderen hadden meegenomen en ze kreeg de jurk aan. Jasper en Boris waren ook bekeerd tot het goede en waren zelfs lid geworden van de hondenblafdienst! Zo kreeg het fladderen ook dit jaar weer een goed eind. Om het feest helemaal compleet te maken was er op het veld achter de boerderij nog meer water!!! Iedereen ging helemaal los. De kinderen, de hulpouders en de mensen van het fladderen op nieuwoord. Het bleef nog lang nat…. 🙂

Ook van deze dag heb ik foto’s online geplaats. Hieronder nog wat meer foto’s en als je HIER klikt ga je naar een pagina met alle foto’s van de 3 fladderdagen.

het verslag van dag 1
het verslag van dag 2

1 comment to Fladderen 2009 locatie Nieuwoord (dag 3)